Sağlam Oyun Dosyaları Artık Kurtarma Kayıtlı!


Tatil dönüşümüzde bomba gibi yeniliklerle geleceğimizi söylemiştik siz sağlamoyun severlere. İşte o yeniliklerden birisi de artık indireceğiniz arşiv dosyalarının kurtarma kaydı içermesi.


Kurtarma Kaydı Nedir?

İndirdiğiniz sıkıştırılmış oyun partlarını "indirme hatasından ötürü" birleştirirken bazen CRC Hatası veya arşiv hasarlı vb. hatalar alabilirsiniz. Bu büyük ihtimalle indirme esnasında küçükde olsa bir eksik dosya indirilmesinden kaynaklanır. İşte kurtarma kaydı sayesinde bu vb. hatalarda büyük oranda kurtulacaksınız. %100 çözüm mü hayır ama %80-90 çözüm olacak diyebiliriz. Artık sizler için oyunu arşivlerken en az %5 lik bir kurtarma kaydı yerleştiriyoruz. Bu dosya boyutunu az da olsa artırıyor ama CRC Hatasının %90 önüne geçmeye değer diye düşünüyoruz.


Kurtarma Kaydını Nasıl Kullanacaksınız? (Resimli Anlatım)

1. Winrar programını açıp düzelteceğiniz dosyayı seçin.


Resimleri daha büyük görmek için üzerlerine tıklayabilirsiniz.
2. Winrarda Hata veren sıkıştırılmış dosyanın üzerine sağ tıklanır ve oradan "Arşivi onar" seçeneği seçilir. (ya da yukarıdaki görselde gösterilen sağlık butonuna tıklayabilirsiniz)



3. Sonraki açılan pencerede size kayıt yeri ve dosyayı Rar ile mi yoksa Zip ile mi onaracağı sorulur. Herhangi bir şeye dokunmadan "Tamam"ı seçiniz. 






4. Kısa bir işlem yapılır. Önce kurtama kaydı bulundu denilir ve sonra da kurtarma işlemi gerçekleştirilir. İşlem bitene kadar bekledikten sonra pencereyi kapatabilirsiniz. 


5. Bu noktada bozuk partın olduğu dizine başında fixed ibaresi eklenmiş yeni bir dosyanın eklendiğini göreceksiniz. O dosyayı kopyalayıp diğer parçaların olduğu klasöre yapıştırın (dosya diğer parçalarla aynı klasördeyse buna gerek yok tabii ki) ve sonrasında dosyanın başındaki "fixed" ibaresini silin. 


6. Artık birleştirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. (bu altı madde kısmen, çok azı alıntıdır, görseller alıntı değildir)




Daha öncede bahsettiğimiz gibi bu CRC Hatası %100 Çözümü değildir. Ama bu sayede alacağınız hatalara karşı biz dosyalarımızı sigortaladık. Sizler için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz ve çalışacağız.

Keyifli ve Sağlam Oyunlar.


0 yorum: