Bilgisayarınız Directx 11 Uyumlu Mu? (Crysis 3 İçin)


2013 Şubat ayında çıkan ve heyecanla beklenen Crysis 3 bir geldi pir geldi! Kalitesi ile taş çatlatan Crysis 3, istediği minimum sistem özellikleriyle de PC'leri çatlattı. Peki Crysis 3 minimum neler istiyor:

• Windows Vista, Windows 7 veya Windows 8

• DirectX 11 Ekran Kartı (en az 1 GB Bellekli)

• Çift çekirdek işlemci

• 2GB RAM (Vista'da 3 GB)

Örnek  1 (Nvidia/Intel):

• Nvidia GTS 450
• Intel Core2 Duo 2.4 Ghz (E6600)
Örnek 2 2 (AMD):
• AMD Radeon HD5770
• AMD Athlon64 X2 2.7 Ghz (5200+)



Çoğu oyunu satın alan ya da indiren oyunsever directx 11 uyumluluk kısmında takıldı. Eğer Crysis 3'ü çalıştırmaya çalıştığınızda aşağıdaki gibi bir hata alıyorsanız bunun çözümü ekran kartınızı yükseltmekten başka bir şey değil.

Peki sizin PC'niz directx 11 destekliyor mu? Bunu nasıl anlarız.

Öncelikle ekran kartı marka ve modelinizi bilmeniz şart. Bunu öğrenmek için başlat-çalıştır a dxdiag yazın ve enterlayın. İlk çıkan sayfanın en altında DirectX Sürümü: DirectX 11 yazabilir buna aldanmayın. Burada önemli olan sizin directx sürümünüz değil CPU'nuzun Directx 11 'i destekleyip desteklememesidir. 

Çıkan Directx Tanı Aracında üst menüden ekran'a tıklayın.


Yukarıdaki görseldeki durumla karşılaşacaksınız. Burada belirttiğimiz kısım sizin ekran kartı markanız(NVDIA) ve sürümünüzdür (Geforce GT 240M)

Şimdi Nvidia'nın sitesine girelim ve örnekteki ekran kartının directx 11 uyumlu olup olmadığını öğrenelm.


1- Google amcaya ekran kartınıuzın marka ve modelini direk yazıp nvidia sayfasına(resmi sayfa) ulaşabilirsiniz.

2- Çıkan modelin sizin ki olup olmadığına dikkat edin. Örneğimiz GT 204M idi.(Burada "m" notebook olduğunu gösterir yani çok önemli bir ayrıntı değildir, takılmayın.)

3- Specifications (Özellikler) kısmına tıklayın.



4- Üstteki görselde belirtilen CPU'nuzuın desteklediği Directx sürümüdür. Örneğin: örneğimizdeki laptopun ki 10.1 miş yani bu laptop da Crysis 3 oynanamaz.

Görsel olarak Nvidia'yı anlattık fakat siz de aynı şekilde kendi ekran kartınızın modelinin directx 11 destekleyip desteklemediğini modelin tam ismini google'dan aratarak kısa bir araştırma sonucu ulaşabilirsiniz, ya da:
2.YÖNTEM

Buraya tıklayarak TechPowerUp programını direk indirebilir kurduktan sonra da direk ve basit bir şekilde ekran kartınızın desteklediği Directx sürümünü görebilirsiniz.

Peki bu durumda yapılabilecek hiç mi bir şey yok?

Maalesef yok. Ekran kartının sürümünü yükseltmek yani donanımsal eksikliği gidermek tek çare.

Crysis 3'ü şu yayınımızdan kurulu bir şekilde indirebilir, sorunsuz oynayabilirsiniz. Yukarıdaki durum sizin belinizi büküyorsa indirin, daha sonra yükseltip oynarsınız :)

Bu yazı tamamen özgün olup sağlam oyun tarafından yayınlanmıştır ve alıntı-kaynak belirtilerek kullanılabilir.



Sağlam Oyun içeriğindeki oyun ve diğer indirme linklerinin ve inen dosyaların çalışır, işe yarar ve sağlam olmasını amaç edinmiştir.

Yorum  bırakarak ya da bu yayını sosyal medya üzerinden paylaşarak katkıda bulunabilirsiniz.

Keyifli Oyunlar. -S.O-

Anahtar kelimeler: Crysis 3 directx sorunu ve çözümü,cozum,problem,Crysis 3,Crysis 3 cpu directx 11,uyum,sorunu,problem,Crysis 3 directx 11 uyumlu mu, bilgisayarım cpu directx 11 kaldırır mı,olur mu,crysis 3 system requirements, crysis 3 minimum sistem gereksinimleri nedir, Crysis 3 problemleri ve çözümleri, bilgisayarım crysis 3 kaldırır mı, PCim crysis 3 kaldırır mı, laptopum crysis 3 kaldırır mı,saglamoyun,crysis 3 saglam crack

0 yorum: